LeitnerLeitner Consulting d.o.o.

tax audit advisory

HR 10 000 ZAGREB, Heinzelova ulica 70
t +385 1 60 64-400 f +385 1 60 64-411
e zagreb.office@leitnerleitner.com

Napomena o zaštiti podataka

Ova izjava o zaštiti podataka vrijedi za web stranice www.leitnerleitner.com

U nastavku ćemo Vas informirati o prikupljanju Vaših osobnih podataka pri korištenju ove web stranice.

Za obradu podataka odgovoran je:

LeitnerLeitner GmbH Wirtschaftsprüfer und Steuerberater
Ottensheimer Straße 32, 4040 Linz
Trgovački registar: FN 197218b, Zemaljski sud Linz
Telefon: +43 732 70 93-0
Faks: +43 732 70 93-156
Adresa e-pošte: office@leitnerleitner.com

LeitnerLeitner Consulting d.o.o.
Heinzelova 70, 10 000  Zagreb
Trgovački registar (MBS): 080255052, Trgovački sud u Zagrebu

LeitnerLeitner REVIZIJA d.o.o.
Heinzelova 70, 10 000  Zagreb
Trgovački registar (MBS): 080255052, Trgovački sud u Zagrebu
Telefon: +385 1 606 44 00
Faks: +385 1 606 44 11
Adresa e-pošte: zagreb.office@leitnerleitner.com

LeitnerLeitner Tax Consulting d.o.o.
Ulica Vjekoslava Heinzela 70, 10 000 Zagreb
Trgovački registar (MBS): 081367276, Trgovački sud u Zagrebu

Ovlašteni službenik za zaštitu podataka LeitnerLeitner grupe je:
Odvjetnik Mag. Philipp Summereder
Summereder Pichler Rechtsanwaltsgesellschaft m.b.H.
Dr. Herbert-Sperl-Ring 3, 4060 Leonding
Email: dsb@rechtsanwalt-leonding.at

Pri prikupljanju i obradi Vaših podataka strogo se držimo pravnih propisa o zaštiti podataka. U nastavku Vam detaljno objašnjavamo koje mjere primjenjujemo za zaštitu Vaših podataka, koje podatke prikupljamo i u koje svrhe ih prikupljamo.

Uredba (EU) 2016/679 Europskog Parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka, OUZP) i Zakon o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18), izmijenjeni s vremena na vrijeme, služe kao pravna podloga za prikupljanje i obradu osobnih podataka.

 

I. Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobni podaci se prikupljaju i naknadno obrađuju, ako ih u okviru registracije (npr. newsletter, online prijava za posao) dobrovoljno podijelite s nama ili ako prihvatite korištenje kolačića.

Istodobno se mogu prikupljati podaci o Vašem posjetu web stranici www.leitnerleitner.hr, kao i podaci o sučelju/ima koji se koristi/e prilikom posjeta ovoj web stranici.

Svi osobni podaci se prikupljaju, obrađuju i koriste prvenstveno u svrhu ispunjenja od Vas zatraženih usluga i obrade Vaših upita prema važećim pravilima zaštite osobnih podataka.

 

Kako dolazimo do Vaših podataka?

1. Podaci koje nam stavljate na raspolaganje/dijelite s nama

U pravilu, pri korištenju naše web stranice, niste obvezni pružiti nam nikakve osobne informacije. Međutim, za određene usluge, kao što su primjerice pretplata na newsletter ili online prijava za posao, moramo raspolagati određenim osobnim podacima, kao što su npr. Vaše ime i prezime, adresa e-pošte, adresa, itd., kako bismo bili u mogućnosti pružiti Vam određenu uslugu (tako nam je primjerice Vaša adresa e-pošte potrebna za slanje newslettera i identifikaciju). Spomenute informacije vezane uz privatnost dostupne su na stranici predmetne usluge (vidi točku V).

2. Podaci koje nam korištenjem naših usluga stavljate na raspolaganje/dijelite s nama

Pored navedenog, pojedine podatke zaprimamo automatski, iz tehničkih razloga, u trenutku kada posjetite našu web stranicu. Pristupni podaci se pri svakom korisničkom posjetu našoj web stranici i pri svakom pristupu datoteci pohranjuju u obliku log datoteka. Spomenuto obuhvaća sljedeće podatke:

  • stranica s koje pristupate našoj početnoj stranici;
  • IP adresa, koju Vam dodjeljuje Vaš pružatelj usluga;
  • datum i vrijeme pristupa;
  • prenesena količina podataka;
  • ime datoteke ili stranice kojoj se pristupilo;
  • obavijest o uspješnosti pristupa;
  • obavijest o eventualnom razlogu neuspjelog pristupa;
  • eventualno operativni sustav i korišteni internetski preglednik Vašeg računala.

Ti su nam podaci potrebni s tehničke strane. Oni Vam dopuštaju prikazavanje naše web stranice te osiguravaju stabilnost i sigurnost.

 

II. Pravna podloga, vrijeme trajanja pohrane i primatelji podataka

Pravne osnove za obradu Vaših osobnih podataka su posebice:

  • Vaša privola (čl. 6 (1) (a) OUZP) (npr. slanje newslettera, online prijava za posao, kolačići);
  • Izvršavanje ugovora (čl. 6 (1) (b) OUZP);
  • Poštivanje pravnih obaveza (čl. 6 (1) (c) OUZP);
  • Zaštita našeg legitimnog interesa (čl. 6 (1) (f) OUZP) (osiguravanje stabilnosti i sigurnosti web stranice, obrana pravnih zahtjeva).

Vaše osobne podatke obrađujemo, u mjeri u kojoj je to potrebno, za vrijeme trajanja poslovnog odnosa, i/ili za vrijeme trajanja određenih usluga (npr. newsletter) te nadalje, u skladu sa zakonskim odredbama o pohrani i obvezom dokumentiranja i/ili dok postoji naš legiitimni interes za pohranom kako bismo bili u mogućnosti obraniti se od odštetnih zahtjeva.

Vaši podaci se prenose onim odjelima ili zaposlenicima unutar grupe LeitnerLeitner, kojima su isti potrebni za ispunjavanje naših obaveza, kao i za zaštitu naših legitimnih interesa.

„Grupi LeitnerLeitner“ pripadaju sljedeća društva:

  • LeitnerLeitner Consulting d.o.o., MBS: 080255052, Heinzelova 70, 10 000 Zagreb
  • LeitnerLeitner REVIZIJA, MBS: 080467243, Heinzelova 70, 10 000 Zagreb
  • LeitnerLeitner Tax Consulting d.o.o., MBS: 081367276, Heinzelova 70, 10 000 Zagreb

Nadalje, prosljeđujemo Vaše podatke izvršiteljima obrade koje smo angažirali ukoliko su im potrebni za ispunjavanje njihovih odgovarajućih obaveza. Svi izvršitelji obrade ugovorno su se obvezali na poštivanje povjerljivosti te vaše osobne podatke obrađuju jedino u okviru izvršavanja usluge. Naši izvršitelji obrade su se obvezali na poštivanje važećih pravnih odredbi o zaštiti podataka i sklopili su ugovore o obradi sukladno članku 28 OUZP-a. Više informacija o angažiranima izvršiteljima obrade možete zatražiti na adresi e-pošte datenschutz@leitnerleitner.com. Primjerice, u okviru vođenja naše web stranice angažirali smo društvo za softverske usluge, koje u obavljanju svojih aktivnosti može pristupiti Vašim podacima ukoliko je to potrebno za pružanje njegovih usluga.

 

III. Kolačići

Naša web stranica koristi tzv. kolačiće. Kolačići su male tekstualne informacije koje omogućavaju prepoznavanje korisnika i analizu Vaše aktivnosti na našoj web stranici. Tako dobivene informacije prenose se na server pružatelja usluga te se ondje pohranjuju. Kolačići općenito služe za poboljšanje jednostavnosti korištenja, učinkovitosti i sigurnosti. Kolačići također prikupljaju podatke o učestalost posjeta stranici i koriste se pri općenitom usmjeravanju. Oni ne čine nikakvu štetu.

Neki kolačići ostaju pohranjeni na Vašim uređajima dok ih ne izbrišete. Oni nam omogućuju da prepoznamo Vaš preglednik sljedeći put kada nas posjetite.

Korištenjem naše web stranice prihvaćate upotrebu kolačića. U postavkama svog preglednika možete odbiti upotrebu kolačića. Kako bi saznali detaljnije, molimo pogledajte upute proizvođača preglednika. Funkcionalnost naše web stranice mogla bi biti narušena ukoliko se odlučite blokirati određene tehničke i/ili funkcionalne kolačiće.

Nadalje, naša web stranica koristi Social Media Plugin LinkedIn. Međutim,  pri posjetu naše web stranice LinkedIn ne prima nikakve podatke.

 

IV. Google Analytics

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu, koji pomažu pri analizi korištenja web stranice. Informacije stvorene uz pomoć kolačića, o korištenju web stranice (uključujući Vašu IP adresu), prenose se i pohranjuju na server Google-a u SAD-u. Google, u naše ime, koristi te informacije kako bi procijenio Vaše korištenje web stranice, sastavio izvještaje o aktivnostima na web stranici i izvršio druge usluge povezane s aktivnostima web stranice i Interneta za operatore web stranica. Google Analytics koristimo isključivo uz anonimizaciju IP adrese. Predmetno znači da Google skraćuje IP adrese korisnika unutar Europske unije i u drugim zemljama članicama sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo se u iznimnim situacijama IP adresa prenosi na server u SAD-u i tamo skraćuje. Google ne povezuje Vašu IP adresu s drugim podacima koji se nalaze kod Googla. Upotrebu kolačića možete odbiti odabirom odgovarajućih postavki vašeg preglednika. Međutim, moramo Vas ipak upozoriti kako u tom slučaju možda nećete biti u mogućnosti koristiti sve funkcije ove web stranice. Osim toga, možete spriječiti Google da prikuplja i obrađuje podatke koje generira upotreba kolačića i koji su povezani s korištenjem web stranice (uključujući Vašu IP adresu) preuzimanjem i intstaliranjem opt-out dodatka dostupnog na sljedećoj poveznici:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Koristimo Google Analytics kako bismo analizirali i redovno unaprjeđivali svoju web stranicu. Za više informacija o Googleovim uvjetima korištenja, kao i izjavi o zaštiti podataka možete pronaći na

https://google.com/analytics/terms/de.html i https://policies.google.com/?hl=de.

Google Analytics je aktivan. »Deaktiviraj sada.

 

V. Naše online usluge

1. Newsletter

Preko naše web stranice imate mogućnost pretplatiti se na newsletter (ili na primjer možete upotrijebiti formular kojeg ste u papirnatom obliku dobili na jednom od naših događanja). Za predmetno nam je potrebna Vaša adresa e-pošte, kao i Vaše ime, odnosno ime Vašeg društva, za potrebe identifikacije. Davanje Vaše adrese je dobrovoljno. Osim toga, potrebna nam je i Vaša izjava da ste suglasni primati newsletter („Privola“). 

Naša web stranica upotrebljava Double-Opt-In postupak kada se preplaćujete na newsletter. Nakon prijave zaprimit ćete poruku elektronske pošte u kojoj se traži potvrda Vaše prijave. Bez Vaše potvrde, ne možemo Vam slati newslettere. Ukoliko više ne želite primati newslettere možete se odjaviti odabirom poveznice za odjavu koja se nalazi na kraju svakog newslettera.

Privolu za pretplatu na newsletter možete povući u svakom trenutku. Molimo Vas, pošaljite svoje povlačenje na sljedeću adresu e-pošte: mailing.leitner@leitnerleitner.com (vidi točku VI.).

Vaše podatke koristimo samo u okviru privole koje smo dobili od Vas. Kod prijave za newsletter, u mogućnosti ste odabrati područja za koja želite primate informacije.

Podaci koje nam pružite bit će prikupljeni i obrađivani isključivo od strane LeitnerLeitner grupe i neće biti prosljeđivani trećim društvima.

Ne dovodeći u pitanje druge pravne odredbe, Vaši će se podaci pohranjivati do povlačenje privole, ili najkasnije do prestanka važenja podataka za kontakt. 

 

VI. Priola i pravo na povlačenje

Ukoliko je za obradu Vaših podataka potrebna Vaša privola, obradu ćemo vršiti tek nakon dobivanja Vaše izričite privole.

Načelno ne obrađujemo podatke maloljetnih osoba niti nam je to dozvoljeno. Davanjem privole potvrđujete da ste napunili 16 godina života ili više, odnosno da imate pristanak zakonskog zastupnika.

Svoju privolu u svakom trenutku možete povući slanjem povlačenja na adresu e-pošte:

mailing.leitner@leitnerleitner.com.

Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade podataka koja se temeljila na privoli prije nego je ona povučena.

 

VII. Seminari

Ako sudjelujete u događaju koji organiziramo ili kojim (djelmično) upravljamo, podaci koje ste dali prilikom registracije (uobičajeno se to odnosi na ime, adresu e-pošte, tvrtku) zbog ispunjenja ugovora ili našeg legitimnog interesa pohranit će se do dvije godine u pogledu organizacije i daljnje podrške.

Vaši će se podaci obrađivati samo unutar LeitnerLeitner grupe.

Ako vaše podatke nismo prikupili mi, kao izvor podataka uputit ćemo vas organizatoru dotičnog događaja.

 

VIII. Sigurnost podataka

Sigurnost Vaših podataka naša je najveća briga. Iz tog razloga nastojimo poduzimati sve potrebne tehničke i organizacijske mjere kako bismo osigurali da je obrada podataka sigurna i da se osobni podaci obrađuju na način da su zaštićeni od slučajne ili namjerne manipulacije, gubitka ili uništenja ili pristupa neovlaštenih trećih osoba. U skladu s tehnološkim napretkom kontinuirano unaprjeđujemo sigurnosne mjere. 

 

IX. Vaša prava

U svakom trenutku imate pravo na pristup podacima, pravo na ispravak, pravo na brisanje, pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka, pravo na povlačenje privole i pravo na prigovor. Ukoliko ste mišljenja da obrada Vaših podataka nije u skladu s pravom na zaštitu podataka ili da su Vaša prava na zaštitu podataka povrijeđena na neki drugi način možete podnijeti prigovor nadzornom tijelu. U Hrvatskoj je to Agencija za zaštitu osobnih podataka (Martićeva 14, 10000 Zagreb, adresa e-pošte: azop@azop.hr).

Pravna podloga za bilo kakvu izravnu poštu koju možete primiti od nas (npr. poštanska pozivnica za događanje), je naš legitiman interes. Međutim, sukladno članku 21 OUZP-a, u svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka u svrhu takvog izravnog marketinga. Molimo Vas da prigovor pošaljete na mailing.leitner@leitnerleitner.com. U slučaju takvog prigovora, osobni se podaci više neće obrađivati u svrhu izravnog marketinga.

 

X. Informacije i kontakt

Zadržavate kontrolu nad svim osobnim podacima koje nam stavljate na raspolaganje. Na Vaš zahtjev rado ćemo Vam pružiti pismenu potvrdu o tome jesu li Vaši osobni podaci, i koji, pohranjeni kod nas. Na taj način možete također zatražiti i brisanje svojih podataka koji su pohranjeni kod nas, pod uvjetom da nam isti nisu potrebni za izvršavanje ugovornih obveza sa Vama ili ako smo obvezni pohranjivati ih iz zakonskih razloga ili ako su nam potrebni za obranu od odštetnih zahtjeva.

U slučaju dodatnih pitanja ili prijedloga vezanih za ova pravila privatnosti, obratite se na adresu e-pošte:  datenschutz@leitnerleitner.com ili poštanski putem na adresu:

 

LeitnerLeitner Consulting d.o.o.
LeitnerLeitner REVIZIJA
LeitnerLeitner Tax Consulting d.o.o.
Heinzelova 70, 10000 Zagreb